Fietskoerier

Geplaatst door
Foto: Brett Jordan

Ik ben natuurlijk de laatste die stereotypes in stand wil houden, maar het lijkt erop dat Amsterdammers over het algemeen vaker denken dat iedereen in Amsterdam woont dan niet-Amsterdammers.

Toen ik een poster bestelde bij een Amsterdamse winkel kreeg ik daarop een vrolijke mail: ‘Wij hebben als bedrijf het streven klimaatneutraal te worden. Daarom zullen we uw bestelling binnen 24 uur op de fiets bezorgen!’ Daar was ik wel van onder de indruk, niet in de laatste plaats omdat ik zo’n honderd kilometer verderop woonde – maar wie ben ik om een ander zijn klimaatneutrale dromen af te pakken? Ik besloot rustig af te wachten tot de fietsbezorger erachter zou komen met wat voor herculische taak hij opgezadeld was. Niet veel later kreeg ik echter een bevestigingsmail van de fietsbezorgdienst in kwestie, dat ze op het punt stonden mijn bestelling te versturen. Ik begon me nu toch zorgen te maken. Iemand was overduidelijk vergeten op de kaart te kijken en zou er opeens achterkomen dat er nog een heleboel Nederland rondom Amsterdam lag. Koortsachtig begon ik in Google Maps routes te plannen: zou de bezorger de avondklok wel halen? Was er een tactisch geplaatst hotel waar hij op krachten kon komen?
Een uur later kreeg ik een mail. Ze hadden bij nader inzien het pakket aan een andere bezorgdienst meegegeven. Eentje die beschikte over een bus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *