Vieze voeten op de Veluwe – Fotocolumn #1

Geplaatst door
Foto: Mart Stevens

Ze hadden besloten nog even snel de Veluwe te bewonderen, want zo’n no-deal Brexit zou wel eens voor gedoe bij de douane kunnen zorgen – maar zelfs na zo’n twaalf uur rijden weigeren ze het comfortabele, leren interieur van hun cabrio te verlaten.

De man lijkt te twijfelen. Met één been staat hij al half op de Veluwe – totdat zijn echtgenote ingrijpt en vraagt waar hij denkt naartoe te gaan. De man mompelt iets, wuift vaag naar de grazende groep herten in de verte. Ze is niet van plan de vlekken uit zijn dure afritsbroek te halen. Hij wilde natuur zien in het buitenland nu het nog kon, hier hád hij natuur. En dus blijft hij, inwendig mokkend, half uit de auto hangen, maar kan het niet over zijn hart verkrijgen de deur dicht te doen. ‘Lekker natuur snuiven kan ook best vanuit de auto’, voegt zijn vrouw er nog pinnig aan toe, terwijl ze de indrukwekkende telelens rechts van haar bekijkt. De camouflagestof is zorgvuldig rond het begin van de lens en om de poten gewikkeld. Want iedereen weet: camouflagestof onttrekt álles aan het zicht, en dat werkt zelfs, of eigenlijk voornamelijk, bij herten.

Met zo’n lens, denkt de vrouw weemoedig, had ik de auto ook bij het dichtstbijzijnde restaurant kunnen parkeren en onder het genot van slappe thee met een wolkje melk alsnog niets hoeven missen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *